leer meer: do's and dont's

Wat wel te doen en wat niet

do’s
- Bewaar uw wijnen liggend, zo blijft de kurk goed vochtig.
- Droesem en wijnsteenzuur onderin de fles is positief. Ongefilterde wijn heeft meer smaak.
- Proef verschillende wijnen. Zodoende leert u uw eigen smaak beter kennen en leert u wijn beter te begrijpen.
- Drink wat u lekker vindt en wees niet bang om te experimenteren
- Goede wijnen blijven wanneer ze open zijn langer dan één dag goed en gaan soms zelfs beter smaken.
- De snelste manier om een witte wijn te koelen is door deze in een emmer met water en ijsblokjes te zetten.

don’ts
- Let niet te veel op de klassieke wijn-spijs regels zoals rode wijn bij rood vlees en witte wijn bij vis want dit kan namelijk ook andersom.
- Gouden medailles op wijnflessen is geen garantie voor goede wijn.
- Bewaar uw wijnen niet op plaatsen warmer dan 20 graden of in het zonlicht.
- Serveer uw wijnglas niet voller dan de helft, zo kunt u uw wijn walsen en de geur beter ruiken.
- Serveer uw wijnen niet in nieuwe ongewassen wijnglazen.
- Denk niet dat u niet van wijn kunt genieten als u geen verstand van wijn heeft.
- Verwarm een rode wijn niet in een magnetron wanneer deze nog erg koud is maar zet deze in de buurt van een kachel.
- Hecht geen waarde aan woorden zoals reserve of grand vin, deze hebben totaal geen kwalitatieve betekenis.