leer meer: do's and dont's

Wat wel te doen en wat niet

do’s
- Bewaar uw wijnen liggend, zo blijft de kurk goed vochtig.
- Droesem en wijnsteenzuur onderin de fles is positief. Ongefilterde wijn heeft meer smaak.
- Proef verschillende wijnen. Zodoende leert u uw eigen smaak beter kennen en leert u wijn beter te begrijpen.
- Drink wat u lekker vindt en wees niet bang om te experimenteren
- Goede wijnen blijven wanneer ze open zijn langer dan één dag goed en gaan soms zelfs beter smaken.
- De snelste manier om een witte wijn te koelen is door deze in een emmer met water en ijsblokjes te zetten.

don’ts
- Let niet te veel op de klassieke wijn-spijs regels zoals rode wijn bij rood vlees en witte wijn bij vis want dit kan namelijk ook andersom.
- Gouden medailles op wijnflessen is geen garantie voor goede wijn.
- Bewaar uw wijnen niet op plaatsen warmer dan 20 graden of in het zonlicht.
- Serveer uw wijnglas niet voller dan de helft, zo kunt u uw wijn walsen en de geur beter ruiken.
- Serveer uw wijnen niet in nieuwe ongewassen wijnglazen.
- Denk niet dat u niet van wijn kunt genieten als u geen verstand van wijn heeft.
- Verwarm een rode wijn niet in een magnetron wanneer deze nog erg koud is maar zet deze in de buurt van een kachel.
- Hecht geen waarde aan woorden zoals reserve of grand vin, deze hebben totaal geen kwalitatieve betekenis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »