leer meer: bewaren

Tips over het opleggen en bewaren van wijn.


De opslag
Wanneer je wijn hebt gekocht is het belangrijk dat je deze koel en donker bewaart. Het liefst natuurlijk in koelkast of speciale wijn klimaatkast maar dat kan natuurlijk niet altijd. Bewaar witte wijnen zoveel mogelijk in een koelkast hier kan je ze direct pakken en zijn ze vaak ook op de juiste temperatuur. Zet je rode wijnen in een donkere en koele ruimte. Dit kan zijn in een keldertrap, kelder of donkere kast. Zet de rode wijn niet bij fornuis of bij het raam met veel zonlicht. Door de warmte kan de wijn, wanneer deze er lang staat, op een negatieve manier van smaak veranderen.

Bewaren na openen
Niet altijd kan je een fles wijn opdrinken op één avond, geen zorgen wanneer dat niet lukt want een fles wijn kan je makkelijk drie dagen open laten staan. Belangrijk is dat je wijn afsluit met of de oorspronkelijke kurk (of een andere die erop past) of met de vacuvin. Door middel van de vacuvin afsluiting trek je de wijn vacuüm en blijft deze langer goed. Let bij het laatste wel op dat je de wijn niet te veel vacuüm trekt want dan kunnen er aroma’s verloren gaan.
Nadat je de wijn hebt afgesloten plaats je deze in de koelkast, zowel wit als rood. Doordat de koelkast koel en donker is oxideert de wijn veel minder snel en blijft de smaak veel langer goed.
Haal de rode wijn de dag erna wanneer je opnieuw van de wijn wilt genieten 1,5 (frisse rode wijnen) tot 2 uur (complexe rode wijnen) uit de koelkast en je kunt weer heerlijk genieten van die lekkere wijn.

Bekijk onze professionele bewaarkasten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »