Barone Pizzini

Barone Pizzini - Silvano Brescianini

Franciacorta is een streek in de Noord-Italiaanse provincie Lombardije en bevindt zich ten zuiden van het prachtige Iseomeer. Deze streek maakt mousserende wijnen die op identieke wijze worden gemaakt als wijnen uit de Champagne. Een van de toonaangevende bedrijven binnen deze streek is, het in 1870 opgerichte, Barone Pizzini. In 1998 ging het bedrijf over op biologische wijnbouw en sinds 2010 werkt het bedrijf volledig zonder bestrijdingsmiddelen. Het geheim van de verfijnde wijnen van Barone Pizzini zit onder andere in de periode van de tweede gisting op fles, alleen al hun instap cuvée rijpt 24 maanden op fles, in plaats van het minimum vereiste van 18 maanden. De mousse van Barone Pizzini is hierdoor heel verfijnd en geeft de wijn de juiste ondersteuning. De wijnen zijn zeer zuiver, verfijnd en complex en dat is internationaal niet onopgemerkt gebleven. De toonaangevende gids Gambero Rosso gaf voor het tweede jaar op rij de Brut Nature de hoogste score; Tre Bicchieri, ofwel drie bekers.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »