An Approach to Relaxation - Barossa Valley Nichon Semillon

Artikelnummer: 180101216

Master Sommelier Richard Betts was de voormalige wine director van het bekende restaurant Little Nell in Aspen, Colorado. Totdat hij hiermee stopte en samen met zijn compagnon het wijnlabel Betts & Scholl startte. Het begon met wijnmaken in Barossa Valley Australië en daarna ook in de Rhône met het fruit van Jean Louise Chave. Nadat Richard dit label verkocht is hij samen met zijn vrouw Carla Rzeszewski gaan denken wat ze wilden gaan doen. Sowieso bleven ze doorgaan met wijnmaken maar wat en waar was nog een groot vraagteken maar een druif stond voorop en dat was grenache. Als voorbeeld namen zij de wijnen van Château Rayas, de absolute top in Châteauneuf-du-Pape en de punt van de pyramide als het gaat om grenache gedomineerde wijnen. 

Richard en Carla kwamen de perfecte wijngaard tegen in Australië in het koele gedeelte van Barossa Valley, de Vine Vale. In dit hogere gelegen gedeelte van deze bekende streek is de bodem voornamelijk zand en staat er de beruchte wind die zorgt voor verkoeling. De wijngaard die zij vonden was 90 jaar oud en was nog nooit in contact gekomen met bestrijdingsmiddelen.Hiermee starte een nieuw project in het leven deze mensen, An Approach to Relaxion. Inmiddels wonen ze voor een groot gedeelte in Amsterdam en zijn wij super blij de wijnen van deze twee levensgenieters te mogen voeren in Nederland.

Nichon is de zeer zeldzame witte wijnen die Richard en Carla maken. Het fruit is ook afkomstig uit de Vine Vale maar deze wijngaarden zijn een stuk minder oud dan die van de grenache. De wijnen worden ouderwets geperst middels en basketpress en rijpen na de vergisting voor 10 maanden in gebruikt Frans eiken. De structuur is prachtig, rond met heerlijke zuren en genoeg body. De wijn heeft tijd nodig dus geeft deze genoeg lucht!

Smaaktype: 5 - Aromatisch Rond
Producent: An Approach to Relaxation
Jaartal: 2016
Appelatie: Barossa Valley
Land: Australië
Regio: South Australia
Druiven: semillon, sauvignon blanc
Serveertemperatuur:
Wanneer op dronk: Nu t/m 2026
Beste glaswerk: Bordeaux
Karafferen: Ja t/m 2020
Inhoud fles: 0,75L
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »