Wijngeschenk | Prosecco Superiore

"Adami's Valdobbiadene Prosecco Superiore Rive del Giardino proves Prosecco can be a serious wine when made by a diligent producer." - Robert Parker, Wine Advocate


Een fles mousserende wijn blijft een feestelijk geschenk om te krijgen én om te geven. Zeker deze prosecco extra dry van het wijnhuis Adami. 

De wijn

Vigneto Giardino is de eerste single vineyard prosecco die werd gemaakt. De wijn is afkomstig van de wijngaard Rive Colbertaldo en wordt beschouwd als de mooiste wijngaard van Valdobbiadene. Zeer complex en gulle stijl van Prosecco, misschien wel het mooiste wat in prosecco-land te verkrijgen is.

De streek
Valdobbiadene is het bloeiende hart van prosecco. De laatste jaren is het imago van prosecco enorm veranderd. Voorheen werd gezien het als een 'budget bubbel' of 'slechte schuimwijn', ontzettend jammer want de smaak van 'echt' goede Valdobbiadene Superiore is verfijnd, lichtvoetig en complex. De tweede gisting gebeurt bij prosecco niet in de fles maar op tank. Tevens duurt het proces veel korter, hierdoor is de stijl en smaak van prosecco totaal anders dan van een champagne. De wijngaarden beplant met de prosecco druif, lokaal glera genoemd, zijn steil en hebben een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht. Hierdoor hebben de druiven de perfecte balans tussen rijp- en frisheid!

Het wijnhuis
De geschiedenis van dit familiebedrijf gaat terug tot begin van de 20e eeuw, al in 1920 kocht Abele Adami de eerste wijngaard in het hart van Valdobbiadene met uitzicht op de Dolomieten. Het bijzondere aan Adami is dat zij vanaf de start de focus hebben gelegd op het maken van kwaliteitswijnen. Tevens zijn zij als eerste single vineyard prosecco's gaan maken. De eerste single vineyard prosecco van Adami dateert uit 1933 de Vigneti Giardino, afkomstig van de Colbertaldo wijngaard. De wijngaarden worden duurzaam onderhouden, de druiven worden met de hand geplukt en de rendementen zijn zeer laag.

Wijn-Spijs

"Door het rijpe fruit en zeer elegante karakter sluit de Vigneto Giardino mooi aan bij stevige visgerechten met schaal- en schelpdieren, deze mogen zelfs een licht oriëntaals tintje hebben."

Inhoud: 1 fles verpakt in houten kistje
wijn 1: Prosecco Superiore
wijn 2: -
Land: Italië
: "Het geschenk bevat voor elke wijn een document met wijnbeschrijving, juiste serveergegevens en een passende wijn-spijscombinatie."
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »