Dei Casel extra dry

Artikelnummer: 1007022NV

De geschiedenis van dit familiebedrijf gaat terug tot aan het begin van de 20e eeuw, toen in 1920 Abele Adami de eerste wijngaard kocht in hartje Valdobbiadene met uitzicht op de Dolomieten. Valdobbiadene is een streek in Veneto waar de meest verfijnde en beste prosecco's worden gemaakt.

Het bijzondere aan Adami is dat zij vanaf de start de focus hebben gelegd op het maken van kwaliteitswijnen en zij zijn het eerste bedrijf dat single vineyard prosecco's is gaan maken. De eerste single vineyard prosecco van Adami dateert uit 1933: de Vigneti Giardino. Deze prosecco is afkomstig van de Colbertaldo wijngaard. Dit is tevens een van de eerste Prosecco's die in de toonaangevende gids Gambero Rosso de maximale score van drie bekertjes (Tré Bicchièri) wist te behalen.

Het geheim van Adami zit in de wijngaarden, merendeel van de druiven zijn afkomstig van hoger gelegen steile wijngaarden. Op de hellingen is het verschil tussen dag en nacht temperatuur groot en hierdoor hebben de glera druiven en uitstekende balans tussen zoet en zuur. De rendementen van Adami zijn laag en hierdoor worden de druiven optimaal geoogst. In de wijnkelder duurt het proces van de tweede gisting 30-45 dagen en dit gebeurt meerdere keren per jaar. Hierdoor is er altijd een verse botteling beschikbaar. De stijl van Adami is verfijnd, fris, mineraal en doordrinkbaar. Perfect inzetbaar als aperitief of als begeleider van de maaltijd. Absolute top als het gaat om Prosecco!


"Naast een ideaal aperitief sluit deze mousserende wijn mooi aan bij frisse voorgerechten zoals in citroen gemarineerde heilbot of zeebaars." 

Smaaktype: 3 - fris prikkelend
Producent: Adami
Jaartal: N.V.
Appelatie: Valdobbiadene docg Prosecco Superiore
Land: Italië
Regio: Veneto
Druiven: glera
Serveertemperatuur: 11°C
Wanneer op dronk: nu
Beste glaswerk: champagne flûte
Karafferen: nee
Inhoud fles: 0,75 L
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen