#

wijn

Wat smaakt het best? Populaire Franse wijnsoorten en hun unieke eigenschappen

Franse wijn is een van de beste wijnsoorten ter wereld. Veel van Frankrijks beroemdste wijnproducenten wonen in de Loirevallei en in de Champagne, waar ze Grand Cru Class produceren, een witte wijn uit de Bordeaux-streek die beroemd is om zijn zachte textuur en zijn lichte kleur. Een andere grote Franse wijnproducent is de Loire-vallei, waar ze Grand Cru verbouwen en een andere populaire witte, Chateau de Pays des Meurs. Andere populaire witte wijnen zijn een Chenin Blanc uit Bordeaux en een Pinot Noir uit Bourgondië. Een andere grote Franse wijnproducent is de Meunier regio, die in de zuidwestelijke hoek van Frankrijk ligt en een scala aan mousserende wijnen produceert die allemaal heerlijk zijn.

franse wijn

In termen van wijngaarden in de Franse wijnindustrie, zijn er veel beroemde in Noord-Frankrijk, waaronder Loire en Meunier. De Loire-vallei is beroemd om zijn roze druivensoorten, die een dieprode mousserende wijn als Grand Cru maken die over de hele wereld wordt gedronken. Enkele andere populaire witte druivensoorten die in de Loirevallei worden verbouwd zijn Riesling, Semillon en Muscadet. Een opmerkelijke uitzondering op de witte druif traditie in de Loire-vallei is de populaire Chardonnay die wordt geteeld in het zuiden van Frankrijk. Hoewel Chardonnays niet de diepe kleur of complexiteit van een rode wijn als een Riesling of een Semillon hebben, zijn ze nog steeds een fantastische wijn om te drinken en het is gemakkelijk te zien waarom ze zo populair zijn geworden in Franse restaurants.

Er zijn nog een aantal andere belangrijke factoren die van invloed zijn op uw genot van een Franse wijn. Een daarvan is de keuze van de wijngaard en de omstandigheden waaronder de druiven worden verbouwd. Wijnmakers en wijnmakerijeigenaren kennen hun wijngaarden het beste en zij weten wat bepaalde wijnen het lekkerst maakt voor hun klanten. U kunt een aantal verschillende rode wijnen proberen en elke wijn zal de smaak en de zuurgraad van een wijn veranderen en bijdragen tot de kenmerken ervan. Een goede aanbeveling is om een paar van uw favoriete rode wijnen te proberen en dan uw keuze te beperken tot degenen die u het lekkerst vindt en het meest drinkt.

Sources for this article: