#

wijn

Op de juiste manier bewaren van rode wijn

rode wijn

Hoe komt het toch dat rode wijn in zulke lekkere flessen komt? Is het niet gewoon de rijkdom en de smaak van de wijn zelf, maar eerder het resultaat van een soort temperatuurbeheersing? Het idee van een optimale bewaring van rode wijn is geenszins een exacte wetenschap. Maar er zijn enkele algemene regels die kunnen helpen om te begrijpen onder welke omstandigheden een fles rode wijn het lekkerst kan worden bewaard. Afzonderlijke gevallen zullen natuurlijk een perfect goede fles wijn ruïneren, maar over het algemeen biedt een bereik van 45 graden F tot 65 graden F de veiligste haven voor smaakverbetering.

De sleutel tot goed opgeslagen wijn is de kurk, en de temperatuur en vochtigheid van de wijn wanneer deze in de fles wordt bewaard. In het ideale geval wordt wijn met kurk nooit bewaard in een koelruimte of een ruimte met klimaatregeling in huis, vanwege het gevaar van schimmel en aanvallen van verschillende microbiële organismen die goed gedijen in een vochtige omgeving. In plaats daarvan moet wijn worden bewaard in een donkere kast of kelderruimte waar de temperatuur en de relatieve vochtigheid worden gecontroleerd. Hoewel het niet mogelijk is om alle eventualiteiten te controleren, kunt u de omstandigheden waarin u uw flessen plaatst zodanig controleren dat uw wijn zo goed blijft als toen hij werd gebotteld.

Hoe komt u erachter of uw wijn op de juiste temperatuur is? Neem gewoon een proefstaaltje en houd het tegen de zijkant van een glas. Als de wijn naar de binnenkant van het glas schuift, is de temperatuur te laag, en als hij naar de buitenkant schuift, is hij te warm. Door het monster buiten het glas te houden, laat u de lucht rond de wijn circuleren en bepaalt u welke temperatuur het beste bij de wijn past. Als u uw rode wijn op een te lage temperatuur bewaart, verliest u waardevolle bewaareigenschappen, en als u hem te hoog bewaart, zult u genoegen moeten nemen met een bedorven wijn.

Sources for this article: