#

wijn

Italiaanse wijn - rode en witte wijn

Rode wijn, of rode wijn zoals hij ook wel wordt genoemd, is een klasse wijn die wordt geproduceerd door gebruik te maken van gefermenteerd druivensap. Dit druivensap wordt gefermenteerd met behulp van een speciale bacterie, appelzuur genaamd, die de wijn zijn kenmerkende rode kleur geeft. Rode wijn is al sinds de oudheid een zeer populaire drank in de hele wereld, en is de laatste tijd nog populairder geworden vanwege de grote verscheidenheid aan rode wijn die op de markt kan worden gekocht. Het is ook een van de meest geconsumeerde wijnen ter wereld.

rode wijn

Rode wijn is meestal een soort rode wijn die wordt gefermenteerd uit druiven van donkergekleurde druivensoorten. De kleur van de wijn kan variëren van typisch rood, tot baksteenrood voor jonge rode wijnen en diepbruin voor oude rode wijnen. De gisting van de druiven gebeurt onder verschillende omstandigheden, afhankelijk van het soort rode wijn dat wordt gemaakt. Voor rode wijn kan de gisting plaatsvinden bij koele temperaturen, in een gedeeltelijke kook, in een suikeroplossing, in vaten met zuurstof, of in roestvrijstalen tanks. Sommige soorten rode druiven zijn beter geschikt voor het maken van rode wijn dan andere, en sommige wijnen worden gemaakt met goedkopere druiven dan andere. De verschillende soorten druiven die gebruikt worden voor het maken van wijn zijn Pinot Noir, Gewurztraminer, Riesling, Saumonkerchief, en Chardonnay.

Er zijn het hele jaar door vele soorten rode wijnen verkrijgbaar. Men kan gaan voor een volle rode wijn, die een smaak van pruimen, bessen, zwarte bessen en zwarte bessen zal hebben wanneer hij jong is. De smaken kunnen minder aantrekkelijk worden als hij ouder wordt, en de body kan slap en kartonachtig worden als hij vrij oud is. Er zijn ook veel witte wijnen op de markt. Deze zijn lichter van aard dan de rode wijnen omdat ze worden vergist met goedkopere druiven. Met een combinatie van de twee kunnen mensen een verscheidenheid aan smaken hebben, hoewel sommige zeker onder hun eigen klasse zullen vallen.

Sources for this article: