#

wijn

Hoe wijn te kopen

Als u tijdens een warme zomerdag vanaf het terras een slokje van uw favoriete Franse wijn wilt nemen, moet u eens nadenken over de aanschaf van een paar Franse wijnrekken van hoge kwaliteit. Omdat Franse wijn in Frankrijk en andere Europese landen zon vitaal onderdeel van het leven is, is zelfs het meest doorsnee wijnrek een op de grond staand fijn meubelstuk dat zowel functioneel als esthetisch is. Het type wijnrek dat u kiest hangt af van uw persoonlijke smaak, evenals de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is voor de opslag van uw wijncollectie. Als u in staat bent uw Franse wijncollectie op de juiste manier tentoon te stellen, zult u de waarde ervan verhogen en er nog vele jaren plezier van hebben.

franse wijn

Franse wijnopslag heeft niet alleen te maken met de capaciteit van de rekken om uw favoriete flessen wijn in op te slaan; het heeft ook te maken met de conditie van die flessen. Veel van de meest prestigieuze en dure Franse wijnproducenten staan klanten toe hun wijn te proeven alvorens deze te kopen. Door meerdere flessen van het ene jaar op het andere te kopen, kunt u meer te weten komen over de druivensoorten waar u van houdt, en kunt u verschillende soorten uitproberen om te zien welke u het lekkerst vindt. Franse wijnopslag stelt u in staat te genieten van de smaak van de heerlijke wijnen en hun levensduur te verlengen door ze veilig en goed te bewaren.

De geschiedenis van de Franse wijnindustrie gaat honderden jaren terug tot het begin van de zeventiende eeuw. Hoewel de oorsprong van deze grote drank enigszins mysterieus is, weten we wel dat de Fransen tot de eersten behoorden die wijn produceerden. In die tijd beschikten zij niet over de luxe van koeling en vertrouwden zij op opgeslagen flessen wijn om hen van een uitstekende drank te voorzien. In feite kwamen veel van de vroege Franse wijnetiketten uit kleinere regios van Frankrijk, omdat de wijn zo populair was dat er veel interne concurrentie was tussen de wijnmakerijen, en de wijn werd vaak doorgegeven van het ene familielid naar het andere.

Sources for this article: