#

wijn

Hoe wijn bewaren - Een wijnbewaarplaats kiezen

wijnbewaarplaats

U weet waarschijnlijk heel goed dat een goede wijnbewaarplaats van cruciaal belang is om wijnen optimaal te laten rijpen en ook van hun smaak te kunnen genieten. Goed opgeslagen wijn mag nooit worden blootgesteld aan direct zonlicht, omdat dit de chemische samenstelling van de wijn kan beïnvloeden. Bovendien kan blootstelling aan lucht en licht ook van invloed zijn op het verouderingsproces, dus het is belangrijk dat uw wijn wordt opgeslagen in een donkere, koele en droge ruimte waar hij niet zal worden beschadigd door hoge temperaturen of de veranderende weersomstandigheden.

De beste bewaartemperatuur voor rode wijn is meestal 55 tot (10) en vereist over het algemeen enige luchtcirculatie om te voorkomen dat de wijn nat wordt. Voor witte wijnen is de ideale bewaartemperatuur meestal ongeveer 55 °F (10 C). Witte wijnen kunnen het best worden bewaard in een relatief droge en koele ruimte, zoals een kelder of een kast, maar zorg ervoor dat u voldoende ruimte overlaat zodat uw witte wijn niet te vochtig wordt. Lees meer over rode wijn beluchters en hoe u uw rode wijn tevreden kunt houden.

Bij het correct bewaren van wijn gaat het erom de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en diepte van de ruimte te kiezen om de wijn in te bewaren. Wijnbeluchters worden gebruikt om de bewaartemperatuur van wijn te verhogen en ook om het oxidatieproces te versnellen. Sommige mensen gebruiken een ventilator, terwijl anderen een speciaal ontworpen wijnrek gebruiken. Als je geen tijd hebt om wijn in een kelder te bewaren, dan moet je investeren in een wijnkoeler om het oxidatieproces te vertragen en eventuele muffe lucht te elimineren. Als je helemaal geen tijd hebt om wijn te bewaren overweeg dan om te investeren in een wijnkoeler aangezien het je leven een stuk makkelijker zal maken.

Sources for this article: