#

wijn

Hoe maak je thuis rode wijn

rode wijn

Rode wijn is een soort rode wijn die wordt gemaakt van rode druivensoorten. De oorspronkelijke kleur van deze wijn kan variëren van basisrood, meestal voor jonge rode wijnen, tot houtskoolrood voor rijpere rode wijnen en zelfs bruinachtig voor zeer oude rode wijnen. Rode wijn kan worden gemaakt van verschillende soorten druiven zoals Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Pinot Gris, Malbec, Syrah, Merlot en zelfs Shiraz. Er zijn ook verschillende jaargangen voor rode wijn, een is rode Merlot, terwijl een andere Merlot is die is gemengd met witte wijn.

Het soort rode wijn dat u zult drinken, bepaalt het soort schillen dat u tijdens het gistingsproces krijgt. De schillen helpen te voorkomen dat de schil barst. Deze schil wordt korst genoemd en de stukjes worden tannines genoemd. Tannines zijn wat rode wijn zijn smaak geeft. Rode wijnen zonder schil zijn wijnen waarbij de schil tijdens het gistingsproces is verwijderd en die dus geen tannines hebben.

Als u thuis rode wijn wilt maken, kunt u de schillen verwijderen en de druiven na het gistingsproces in de wijn doen. Deze kunt u vervolgens bottelen en direct serveren. Als u er een betere wijn van wilt maken, kunt u suiker of gist aan de druiven toevoegen en ze laten rijpen. Als je de juiste druiven krijgt, zal de smaak verbeteren. Ook moet je leren hoe je het gistingsproces makkelijker kunt maken, zodat je dit niet zo vaak hoeft te doen.

Sources for this article: