#

wijn

Genieten van de geneugten van Franse wijn

In heel Frankrijk wordt Franse wijn gemaakt, in variërende aantallen tussen de dertig- en zestigduizend hectoliter per jaar, oftewel zon 7 miljard flessen wereldwijd. Frankrijk behoort tot de grootste wijnproducerende landen ter wereld, met ook Italiaanse, Spaanse en Amerikaanse wijnbouwgebieden. Het grootste deel van de in Frankrijk geproduceerde wijn wordt door de Franse regering beschermd als een exclusief ras, dus de kwaliteit van de wijn die u koopt moet van hoge kwaliteit zijn en niet op grote schaal beschikbaar voor het publiek. Het is eigenlijk illegaal voor niet-tuinbouw autoriteiten om Franse wijn te verkopen in hun winkels, omdat het zon speciale druivensoort is. Als u wilt genieten van de echte smaak van Franse wijn, zoek dan naar die met het label "Blanc de noirs."

Franse wijn

Sommige wijngaarden in Frankrijk hebben een lange geschiedenis in het maken van wijn, terwijl andere relatief nieuw zijn in de Franse wijnindustrie. De meer gevestigde hebben zich meestal gevestigd als knooppunten voor het belangrijkste wijnbouwgebied van het hele land. Provençaalse en Franse witte wijnen, evenals Chenin blancs, zijn de twee belangrijkste witte rassen die worden geoogst van de beroemde Franse wijngaarden. Verschillende roze of rode Franse wijnsoorten zijn ook te vinden op de wijngaarden in de Loirevallei. Chenin blancs zijn een specialiteit, omdat ze naar verluidt beter smaken dan alle andere witte wijnsoorten die in Frankrijk worden geproduceerd.

Veel mensen kopen graag goedkope wijn om van een goede maaltijd te genieten, maar er is niets mis met het kopen van een fles Franse kwaliteitswijn. Sterker nog, als u ooit ergens op vakantie bent waar Franse gerechten worden geserveerd, vergeet dan niet een fles van dit soort wijn mee terug te nemen. U zult zeker genieten van elke druppel. Voor wie in een kleine stad woont, zijn er in Frankrijk veel kleinere wijnhuizen, waar u misschien een betere selectie vindt dan in de grotere steden. Zoals met alles, wees er zeker van dat de jaargangen die je koopt authentiek zijn.

Sources for this article: