#

wijn

Een breed scala aan soorten Franse rode wijn

rode wijn

Wat zijn al die verschillende soorten Franse rode wijnsoorten? Hoe worden ze gemaakt? En welke zijn nu echt de toppers die je zou moeten kopen? In dit uitdagende informatieve artikel ontdekt u alle subtiele nuances van Franse rode wijn, hoe hij wordt gemaakt en welke de beste en duurste zijn.

De druiven zijn natuurlijk een cruciaal element bij het maken van welke wijn dan ook, maar in tegenstelling tot veel andere wijngaarden over de hele wereld, wordt de productie van wijn in de noordoostelijke regio van Frankrijk uitzonderlijk goed gecontroleerd. De Fransen hebben eenvoudigweg niet de luxe om hun druiven overmatig te laten groeien, dus in plaats daarvan moeten ze vertrouwen op deskundige wijnbouwers om de klus te klaren. De kwaliteit van deze wijnboeren is uitstekend, en er is geen beter voorbeeld van een superieure druif dan de druif die de beroemde variëteiten zoals Bordeaux en Chateau Mouton-Rothschild voortbrengt. Veel van de geproduceerde Franse wijnen zijn zelfs in de Verenigde Staten zeer populair, met een uitstekend aanbod in uw supermarkt.

Maar wat voor soort wijn produceren ze? De twee overheersende witte en rode wijnstreken van Frankrijk zijn: de Rhônevallei in het zuiden en Languedoc-Roussillon in het zuidwesten. Ze hebben elk een paar populaire wijnproducerende regios met hun eigen stijl van druiventeelt, maar over het algemeen is het merendeel van de hier geproduceerde wijn van een uitstekende kwaliteit. De beste wijn wordt altijd onder de beste omstandigheden geproduceerd, wat deze heerlijke Franse wijnen nog meer de moeite waard maakt in een high-end restaurant of wijnhuis.

Sources for this article: